Dönerci dükkanı açmak için neler yapmak gerekir?

Ülkemizde ekonomik sorunlar baş gösterdiğinde hepimiz gıda ürünleri ile ilgili bir şeyler yapmak isteriz. “İnsan giyeceğinden kısar ama yiyeceğinden kısmaz” neredeyse atasözü gibidir. Gıda ile ilgili iş yeri açmak planlandığı zaman ilk akla gelenler kahve dükkanı, unlu mamuller, döner dükkanıdır.

Döner dükkanı maliyeti nedir?

Dönerci açmak unlu mamuller dükkanı açmaya göre daha ucuz ve daha kolaydır. Döner dükkanı 20 metrekare bir işyerinde açılabildigi gibi 2000 metrekare bir işyeri de olabilir. Döner dükkanı maliyetini en çok etkileyen, iş yerine yapılacak dekorasyondur. Dekorasyon haricindeki masraflar çok azdır.

Dönercinin olmazsa olmazı döner ocağıdır. Döner ocağı ısıtma şekline göre tüplü, doğalgazlı, elektrikli, kömürlü olarak dörde ayrılır. Doğalgazlı döner ocağı yakıt tüketimi en düşük olandır. Döner ocağı hareket şekline göre motorsuz, alttan motorlu ve üstten motorlu olarak üçe ayrılır. Motorsuz döner ocağında şişe takılı olan döner usta tarafından çevrilirken alttan ve üstten motorlu döner ocağında şişe takılı olan döner motor tarafından belirli bir hızda çevrilir.

Motorlu döner ocağında dönerin her tarafı eşit pişeceği için motorlu döner ocağı almanızı tavsiye ediyoruz. Üstten motorlu döner ocaklarında ocaktan çıkan ısı motorun kolayca bozulmasına yol açar. Bu nedenle alttan motorlu döner ocağı almanızı tavsiye ediyoruz.

Döner ocağında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu, ocağın boyudur. Çünkü satmayı planladığınız kilograma göre döner ocağı almalısınız. Küçük boy bir ocakta pişirebileceğiniz döner 10 kg civarıdır. Daha üstü bir kiloda döner pişiremezsiniz. En büyük boy bir döner ocağı alıp (150 kg pişirir) ocakta 10 kg döner pişirmeye çalışırsanız müşteri gözünde olumsuz etki yaratabilirsiniz.

Döner ocağı kadar önemli bir konuda döner bıçağıdır. Dönerin hızlı, kolay ve ince kesilmesini sağlayacak olan döner bıçağıdır. Döner bıçağını alırken iyi bir döner bıçağı almalı ve kullanım esnasında belli aralıklarla bileylemeniz önemlidir.

Elektrikli döner bıçakları kesim kolaylığı, ayarlanabilir kesim kalınlığı sayesinde daha hızlı servis vermenize yardımcı olabilir.

Döner eti en önemli konudur. İşini iyi yapan bir döner ustası ve işini iyi yapan bir kasap ile çalışmalısınız. Çünkü özellikle et dönerde, dana etinin hepsi dönere uygun değildir. Döneri hazırlayan ustanın bu konuda donanımlı olması ve eti getiren kasabın size her zaman dönerlik et tedarik etmesi gereklidir.

Kasap ve döner ustası konusunda kafanızda soru işaretleri varsa hazır döner hakkında bilgi almak için 0551 211 22 67 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

7 thoughts on “Dönerci dükkanı açmak için neler yapmak gerekir?”

  1. Küçük bir dönerci açmak istiyorum ne gibi bir yardımda bunursunuz

    Bereket döner kulandimizi belirte bilirmiyiz

  2. Antalya da bereket döner i hazır olarak nereden alabilirim. 0545 7435222 yardımcı olursanız sevinirim

  3. Merhabalar izmirde küçük bir döner dükkanı açmak istiyorum daha önceden tecrübem yok benim ilk is deneyimin nasil yardımcı olabilirsiniz bilgi alabilirmiyim teşekkürler

Bir yanıt yazın